Diagnosztika

Alapok

OBD Gépjárműdiagnosztika! Van aki soha nem hallott róla, van aki már találkozott ezzel a fogalommal, de mint mindennel kezdjük itt is az alapoknál miről is lenne szó!

OBD (On Board Diagnostic) azaz fedélzeti diagnosztika amit először az USA-ban tettek kötelezővé 1988-tól aminek a célja az volt hogy ellenőrizni tuddják a károsanyag kibocsájtás felügyeletét ellátó rendszereket, valamint a vezetőt tájékoztassa a MIL lámpa a gépjármű károsanyagkibocsájtó rendszerének meghibásodásáról. Európa lemaradt ebben a fejlődésben hiszen 1994-től kezdték el a tesztverziók beszerelését és csak 1996-tól lett kötelező minden autóban a fedélzeti diagnosztika. Persze a régebbi típusok is segítettek minket a hibák feltárásában a gyártóspecifikus hibakódolvasásokkal. Mára már nem csak a károsanyagkibocsájtást tuddjuk ellenőrizni egy diagnosztikával hanem szinte minden egységet ami egy autóban lehet (Klíma, Riasztó Immobilizer, ABS, ......).

Hogyan is működik mindez? Manapság már ezer és millió féle diagnosztika létezik a világon, de az egyszerűség kedvéért nézzük azt amivel cégünk dolgozik.

A diagnosztika eszköz egy Bosch KTS 540 amit rácsatlakoztatjuk a gépjármű OBD csatlakozójára, a másik oldalon egy Laptop az eszközhöz tartozó software-el. Leegyszerűsítve az eszköz kommunikácíót létesít a gépjármű berendezéseivel és a Laptop segítségével láthatjuk az aktuális értékeket adatokat amiket változtathatunk (Amihez van hozzáférésünk!)

Sokakban felmerülhet a kérdés ha ezt mindenki megcsinálhatja miből él meg a szervíz? Most jön a képbe az a dolog hogy az autógyártók azért megtartottak maguknak egy pár gyárispecifikus beállítási lehetőséget amit nem lehet csak a gyári diagnosztikákkal orvosolni (Elvileg).

Mikor van szükség diagnosztikára?

Diagnosztizálni egy gépjárművet alapvetően nem akkor kell ha megállt, mégha sokan csak akkor is teszik meg. Hogy miért is van ez? A gépjárműtulajdonos nem feltétlenül érzi illetve nem látja (Mivel a figyelmeztető lámpák nem gyulladnak ki minden kissebb hiba esetén) a gépjármű hibáját. Van rá példa hogy mindenféle hibakód és nagyobb mértékű menettulajdonság különbség megjelenése nélkül az autóban egy hibás alkatrész nagy problémát is okozhat. Példa erre Pugeot Boxer III 2.2 HDI látszólag semmi gond semmilyen visszajelző nem világít, menettulajdonság egy átlag sofőr számára észrevehetetlen viszont egyik pillanatról a másikra megáll és nem indul. A diagnosztika rögtön megmondta hogy egy ideje a 4.henger befecskendezőnél nem megfelelő értékek léptek fel. A következménye az lett hogy a befecskendező meghibásodása miatt a 4.hengerben a dugattyú eltört 250.000 Ft-os kárt okozva a tulajdonosnak.